top of page

Hvorfor terapi

Vi vil alle på et tidspunkt i livet blive ramt af psykologiske forandringer, vanskeligheder og kriser. Mange af os vil forsøge at løse dem selv eller med hjælp fra familie eller nære venner.
Når dette ikke er tilstrækkeligt, kan det være hjælpsomt at søge professionel behandling ved en psykolog. Hvor nogle mennesker finder det let og helt naturligt at tale med andre om personlige ting, føler andre det svært og uvant.

Min vigtigste opgave som psykolog er at skabe et trygt rum, hvor vi sammen nysgerrigt og fordomsfrit kan undersøge, hvilke følelser, ønsker, oplevelser og erfaringer, der ligger til grund for dine udfordringer eller vanskeligheder. Et møde hvor nærvær, respekt og høj faglighed er en forudsætning for en proces henimod udvikling og forandring.

 

Jeg tilbyder

Jeg tilbyder individuelle psykoterapeutiske behandlingsforløb til unge over 18 år og voksne samt deres pårørende indenfor følgende typer problemstillinger:
 

  • Spiseforstyrrelser, herunder anoreksi, bulimi, og overspisningsproblematikker/BED

  • Stress og udbrændthed

  • Depression

  • Angst

  • Tab og sorg

  • Livskriser såsom skilsmisser, fyring og alvorlig sygdom

  • Pårørende til kritisk syge

  • Selvværdsproblemer

  • Relationelle og konfliktfyldte forhold

  • Personlighedsforstyrrelser


Det terapeutiske forløb
Det kan opleves befriende og som en lettelse at få sat ord på tanker og følelser, der er knyttet til smertefulde, traumatiske eller på anden vis belastende oplevelser – særligt, hvis man aldrig tidligere har haft mulighed for eller mod på at dele disse.  

En samtale om din livssituation, udfordringer, historie og ønsker til forandringer indleder det terapeutiske forløb. Forløbet sker på et psykodynamisk grundlag med det udgangspunkt, at vi alle er præget af vores opvækst, relationer og de oplevelser, der knytter sig hertil. Samtalen, hvor vi sammen afdækker og indkredser dine vanskeligheder, er en proces, der kan være hjælpsom og give indsigt.  Vi kan være fastholdt i reaktionsmønstre, der engang var hensigtsmæssige, men som i vores  nuværende liv er ineffektive  og skaber problemer. Det at undersøge  tidligere oplevelser og erfaringer kan ofte bidrage til at forstå måden, vi håndterer belastninger på. På den måde kan du gennem terapien få mulighed for at få større indsigt i og forståelse for dig selv, din situation og oplevelse af andre. Dette kan bidrage til at  øge din livskvalitet og trivsel, så du fremadrettet  kan drage bedre omsorg for dig selv og opnå et mere stabilt følelsesliv. 

Alt efter dine behov og ønsker kan terapiforløbet være af kortere eller længere varighed.

Tavshedspligt
Alle autoriserede psykologer er omfattet af tavshedspligt i henhold til psykologloven. Hvis jeg under behandlingsforløbet bliver anmodet om videregivelse af oplysninger til en tredjepart (fx forsikringsselskab, kommune eller en arbejdsgiver), kan dette kun ske, hvis du forinden har givet dit samtykke. Samtykke kan være skriftligt eller mundtligt. Samtykket kan til en hver tid tilbagekaldes.

Som medlem af Dansk Psykolog Forening er jeg også forpligtet af De etiske principper for nordiske psykologer.
Jeg har indberetningspligt i situationer, hvor der forligger åbenbar fare for klienten selv eller andre, eller hvis oplysning falder ind under min underretningspligt på området for børn og unge i henhold til Serviceloven §153.
Som psykolog er jeg omfattet af persondatalovens bestemmelser om behandling og videregivelser af persondata. 
bottom of page